El fiscal demana que Bonig declare per la visita del papa a València el 2006

Ha d'aclarir si va eximir la Fundació de la V Trobada Mundial de les Famílies de pagar mig milió d'euros.

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu
La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El fiscal que investiga la visita del papa Benet XVI a València el 2006 ha sol·licitat la compareixença davant el jutjat de la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig.

Segons el fiscal, la líder popular ha d'aclarir si va alliberar la Fundació de la V Trobada Mundial de les Famílies del pagament de mig milió d'euros. Bonig ha de declarar per la seua etapa com a consellera d'Infraestructures i consellera delegada de Vaersa, segons publica aquest dimarts el diari Las Provincias.

El ministeri públic no especifica si Bonig hauria de declarar com a testimoni o com a investigada. En el segon cas, per ser aforada, hauria de fer-ho davant el Tribunal Superior de Justícia.

El responsable del cas sol·licita també la compareixença del que va ser president de la Diputació de València, Fernando Giner, i el vicepresident, Juan José Medina, perquè aclarisquen la gestió econòmica de la Fundació V Trobada, ja que formaven part del patronat de l'entitat. 

A més, demana que declare com a testimoni Miquel Domínguez, exregidor de l'Ajuntament de València. Segons indica el fiscal, va intervindre en algunes contractacions de la visita del papa a València.

També et pot interessar

stats