El govern de Castella-la Manxa no vol cedir ni una gota d'aigua al regadiu mediterrani

El president Ximo Puig ja ha contestat que el transvasament Tajo Segura és irrenunciable.

L'aigua torna a ser element de conflicte entre la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa.
L'aigua torna a ser element de conflicte entre la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa.

Dues comunitats autònomes governades per socialistes, enfrontades per l'aigua. El govern de Castella-la Manxa ha deixat clara hui la seua posició de no destinar ni una sola gota per als regadius del Mediterrani. Defén els transvasaments com una opció excepcional. El president Puig ja ha manifestat el seu rebuig a aquesta proposta.

L'aigua torna així a ser element de conflicte, aquesta vegada entre dues autonomies governades per socialistes. Francisco Martínez Arroyo, conseller d'Agricultura i Medi Ambient de Castella-la Manxa, ha presentat l'esborrany d'un document oficial en defensa de l'aigua, en el qual s'assegura que no hi haurà "ni una gota del riu Tajo" per als regadius de la Comunitat Valenciana, perquè aquesta aigua es pot utilitzar a Castella. De fet, el document recull expressament la possibilitat de destinar l'aigua del Tajo per a abastir els regadius castellans. Només permetran el transvasament "en cas de necessitat real per a l'abastiment humà". No obstant això, el representant del govern de Castella-la Manxa ha destacat que davant de possibles transvasaments, sempre estaran per davant els interessos de la conca cedent.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reaccionat dient que el transvasament és "irrenunciable" per a la població valenciana, i ha recordat que hi ha una llei en vigor que el garanteix. A més, vol que el transvasament done estabilitat i seguretat a "l'horta d'Europa", com ha denominat el regadiu valencià, i opina que l'assumpte s'ha de tractar des de l'acord i no des de la confrontació.

També et pot interessar

stats