El govern espanyol aprova la descarbonització de l’economia en 2050

El Consell de Ministres dona llum verda a l’avantprojecte de llei de canvi climàtic i transició energètica.

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i la ministra d’Educació i portaveu del govern, Isabel Celaá
La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i la ministra d’Educació i portaveu del govern, Isabel Celaá / Javier Lizón (Efe)

El Consell de Ministres ha aprovat l’avantprojecte de llei de canvi climàtic i transició energètica, amb el qual aspira a la descarbonització de l’economia espanyola en 2050. El desenvolupament d’aquesta llei permetrà un augment del producte interior brut (PIB) fins als 25.100 milions d’euros des dels 19.300 actuals entre 2021 i 2030.

El projecte normatiu és un dels tres pilars del Marc estratègic d’energia i clima, del qual també formaran part el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima i l’Estratègia de Transició Justa.

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha presentat el conjunt normatiu adreçat a “facilitar i orientar” la descarbonització de l’economia espanyola en 2050. Ribera ha explicat que aquest marc normatiu és “ambiciós, equilibrat, modernitzador i plenament factible” i que està en la línia dels compromisos assumits per Espanya en l’Agenda 2030 i l’Acord de París.

Així, ha vaticinat que aquest paquet normatiu permetrà la creació i el “reposicionament” de la indústria, les energies netes i generarà efectes positius per al desenvolupament del medi rural, el medi ambient, la salut i la justícia social.

200.000 milions d’euros d’oportunitats de negoci

Les mesures preveuen promoure oportunitats de negoci superiors als 200.000 milions d’euros en la dècada vinent en què hauran d’estar les entitats de crèdit, les cotitzades, les asseguradores i societats, i que abasten sectors d’indústria, energia i construcció. Es preveu que aquesta xifra es farà amb inversions públiques estatals, autonòmiques, local i europea de 47.000 milions d’euros.

Es crearan 300.000 nous llocs de treball entre el 2021 i 2030

El govern calcula que el conjunt de mesures del Marc d’energia i clima crearà 300.000 nous llocs de treball en la dècada de 2021 a 2030, dels quals entre 99.000 i 172.000 correspondran a inversions en renovables en el sector energètic.

També et pot interessar

stats