• El Consell de Ministres amplia les línies ICO, crea un fons per a les empreses estratègiques i aprova el pla Renove 2020

  Notícies Política | 03/07/2020 13:30
  À Punt NTC

  Pedro Sánchez, aquest divendres després de la signatura del pacte per l'ocupació / Efe

  Un Consell de Ministres extraordinari donarà llum verda aquest divendres a la creació d'un fons dotat amb 10.000 milions per a rescatar empreses amb problemes de solvència així com una nova línia d'avals de fins a 40.000 milions per a impulsar la inversió empresarial.

  Aquestes mesures econòmiques s'emmarquen en l'acord que va arribar dijous l'executiu amb els agents socials, firmat aquest divendres en un acte a la Moncloa. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha destacat, durant la intervenció posterior a la signatura del pacte, l'aposta per una economia “verda, digital i inclusiva”.

  El fons de rescat dependrà del Ministeri d'Hisenda i permetrà que l'Estat entre de manera transitòria en el capital d'empreses privades viables que presenten problemes de solvència generats per la crisi després de la pandèmia de la Covid-19.

  En el cas de la línia d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), de fins a 40.000 milions d'euros, es llançarà amb l'objectiu d'impulsar la inversió empresarial i com a via per a contribuir a la recuperació de l'economia i l'ocupació.

  Aquests avals són independents de la línia de 100.000 milions habilitada anteriorment perquè les empreses afrontaren, principalment, problemes de liquiditat generats per la parada de l'economia després de decretar-se l'estat d'alarma per a frenar l'expansió del coronavirus.