El govern espanyol assegura que garantirà la seguretat a Catalunya amb “fermesa i proporcionalitat”

En un comunicat, La Moncloa ha donat suport al treball conjunt de Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Enfrontaments i càrregues a Barcelona
Enfrontaments i càrregues a Barcelona / Europa Press

El govern espanyol, a través d’un comunicat, ha assegurat que garantirà la “seguretat i convivència” a Catalunya i ho farà amb “fermesa, proporcionalitat i unitat”. 

L’executiu ha valorat la jornada d’intenses manifestacions i càrregues policials a Catalunya, en la segona jornada de protestes per la sentència del ‘procés’. Així, ha afirmat que tot i que la violència està sent generalitzada en totes les protestes, es tracta d’una minoria “que vol imposar la violència als carrers”. 

“És evident que no estem davant un moviment ciutadà pacífic, sinó coordinat per grups que utilitzen la violència al carrer per a trencar la convivència a Catalunya”, ha sentenciat.

A més, el govern espanyol ha volgut donar suport a les forces i cossos de seguretat de l’Estat, apuntant que alguns agents han resultat ferits en els disturbis. En aquest sentit, ha valorat de manera “molt positiva” el treball conjunt entre Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil. 

Casado demana activar la Llei de seguretat nacional

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha instat, a través del seu compte de Twitter, el cap de l'executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a activar la Llei de seguretat nacional davant els disturbis a Catalunya. A més, el líder dels populars ha afegit que "és urgent garantir la seguretat i l'orde públic".

També et pot interessar

stats