El govern espanyol desclassifica documents relacionats amb l’operació Kitchen

Marlaska no ha volgut pronunciar-se sobre noms propis, tot i que li han preguntat directament per l’exministre Fernández Díaz.

Isabel Celaá i Fernando Grande- Marlaska, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres. Ángel Diaz (Efe).
Isabel Celaá i Fernando Grande- Marlaska, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres. Ángel Diaz (Efe).

El govern espanyol ha desclassificat i ha remés a l'Audiència Nacional documentació sobre seguiments realitzats en la denominada operació Kitchen. El passat mes de desembre, l’executiu espanyol ja va alçar el secret sobre una altra sèrie de notes relacionades amb el presumpte espionatge a l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas, ordenat des del Ministeri d’Interior en 2013.  

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha confirmat la desclassificació de nous documents. En roda de premsa, Marlaska no ha volgut pronunciar-se sobre noms propis, ja que li han preguntat per l’exministre Jorge Fernández Díaz, tot i que sí que ha destacat que l'executiu espanyol només desclassifica documents a petició d'un jutge i en casos que considera "absolutament greus".

En aquest cas, es tracta de possibles delictes de corrupció i de la suposada utilització de fons i mitjans públics amb finalitats "il·lícites", perquè suposadament l'operatiu el van muntar policies i els pagaments al xòfer de Bárcenas per la informació es van fer amb fons reservats.

La documentació s'ha enviat als dos magistrats interessats en aquest cas: el jutge Manuel García Castellón, que l'investiga en una peça del cas Tàndem sobre els possibles delictes comesos per l’excomissari José Villarejo; i el jutge José de la Mata, que indaga sobre la presumpta caixa B del Partit Popular arran dels "papers de Bárcenas", els mateixos que presumptament volien robar-se en aquell operatiu.

També et pot interessar

stats