Citat com a imputat el xòfer de Bárcenas per l'operació Kitchen

La decisió del jutge del cas Villarejo es fa pública el mateix dia que el govern espanyol ordena desclassificar documentació secreta.

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, en una imatge d'arxiu
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, en una imatge d'arxiu

El jutge del cas Villarejo, Diego de Egea, ha citat per al pròxim dimecres com a investigat el xòfer de Luis Bárcenas en relació amb l'operació Kitchen, suposadament dissenyada pel Ministeri de l'Interior el 2013 per a sostraure documents a l'extresorer del PP.

Segons informen fonts jurídiques, el jutge de l'Audiència Nacional ha acordat la citació a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció i ha suspés les declaracions com a testimonis de Bárcenas i de la seua dona, Rosalía Iglesias, que estaven previstes per a eixe dia.

La citació s'ha fet pública el mateix dia que el govern d'Espanya ha ordenat desclassificar la documentació secreta sobre l'operació Kitchen. L'executiu de Sánchez ha pres la decisió després que el poder judicial ha demanat alçar el secret dels documents perquè el jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea puga continuar la instrucció del cas.

En la peça, el titular del jutjat d'instrucció número 6 investiga una suposada operació encarregada per l'exministre Jorge Fernández Díaz que, amb l'ajuda de l'excomissari José Manuel Villarejo i un xòfer de Bárcenas, va servir, presumptament, per a furtar documents vinculats a la tresoreria del partit mentre Bárcenas estava a la presó.

També et pot interessar

stats