El govern espanyol prohibirà la inhumació de Franco a l’Almudena per seguretat

El risc d’amenaces terroristes o l’enfrontament entre partidaris i detractors són alguns dels motius al·legats pel govern espanyol.

El risc d’amenaces terroristes o l’enfrontament entre partidaris i detractors són alguns dels motius al·legats pel govern espanyol
El risc d’amenaces terroristes o l’enfrontament entre partidaris i detractors són alguns dels motius al·legats pel govern espanyol / Europapress

Segons informa el diari El País en l’edició digital, el govern espanyol prohibirà la inhumació de les restes de Francisco Franco a la catedral de l’Almudena de Madrid al·legant motius de seguretat. Un informe de la delegació del govern espanyol a Madrid servirà per a rebutjar la pretensió de la família d’enterrar Franco a la cripta de la catedral de l’Almudena.

L’escrit publicat per El País explica que “les restes no s’haurien d’enterrar sota cap concepte a la cripta de la catedral de l’Almudena per motius d’orde públic, de risc d’amenaces terroristes, de col·lapse de la zona en dies assenyalats o d’enfrontament entre partidaris i detractors dins de la cripta, on la policia no pot entrar per ser un lloc sagrat”. 

L’executiu apel·la al bé superior de la “defensa dels drets de la resta de ciutadans que circulen per la zona”, afirma el diari, que afegeix que l’expedient està preparat per a les al·legacions finals de la família i la decisió del Consell de Ministres. 

També et pot interessar

stats