El jutge cita com a investigats Lorenzo i cinc empresaris per les factures falses en la subdelegació de Castelló

La causa va ser oberta el 2017 per delictes de falsedat documental i malversació de fons públics i es dirigeix ja contra 34 persones.

Antonio Lorenzo en imatge d’arxiu. Europa Press
Antonio Lorenzo en imatge d’arxiu. Europa Press

El jutjat d’instrucció número 1 de Castelló ha citat a declarar a sis nous investigats en el marc de la causa relativa a una suposada trama de factures falses en la subdelegació del govern espanyol. Es tracta de l’antic subdelegat socialista Antonio Lorenzo, que ha presentat la renúncia als seus càrrecs de regidor i diputat provincial, i cinc empresaris proveïdors de la institució governamental.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), amb aquestes noves citacions, la causa, que va ser oberta el 2017 per delictes de falsedat documental i malversació de fons públics i està declarada complexa, es dirigeix ja contra un total de 34 persones.

La investigació judicial tracta de determinar si hi va haver una malversació de diners públics en el pagament de factures per part de la subdelegació del govern a Castelló en diferents empreses proveïdores.

El delegat del govern espanyol en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha comentat que hi ha una investigació en marxa per part de l’autoritat judicial “que s’haurà de substanciar”.

“Jo desconec si hi ha irregularitats o no en aquestes actuacions, i en tot cas el que fa l’administració general de l’Estat espanyol, en aquest cas a través de la investigació policial i judicial, és tractar d’aclarir els fets”, ha afegit.

També et pot interessar

stats