El màster de la ministra Carmen Montón, en el punt de mira

Segons publica 'eldiario.es', Montón va superar la meitat de les assignatures sense assistir a classe i va començar el curs quatre mesos tard.

La ministra Montón ha informat en el seu compte de Twitter que aquest matí oferirà una roda de premsa per a rebatre la informació i aclarir la situació
La ministra Montón ha informat en el seu compte de Twitter que aquest matí oferirà una roda de premsa per a rebatre la informació i aclarir la situació / Chema Moya (Efe)

Segons publica eldiario.es, la ministra de Sanitat, la valenciana Carmen Montón, va aconseguir un màster de la Universitat Rey Juan Carlos sense anar a classe ni conéixer els professors. D'acord amb la investigació d'aquest diari, Montón va pagar la matrícula tres mesos després que acabara el termini, i va començar el curs quatre mesos més tard, quan la meitat de les assignatures ja havien acabat. A més, la data del seu títol oficial no coincideix amb la de la resta del seu expedient.

D'acord amb el seu expedient, la ministra Montón va superar amb una nota mitjana de 8,46 el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat Rey Juan Carlos, en el curs 2010-2011. En aquell moment era diputada i portaveu d'Igualtat del PSOE. Del total de 12 matèries, va obtindre tres excel·lents, un notable i dos aprovats sense tindre contacte amb els seus professors, tal com ella mateixa ha admés a eldiario.es. Un d'aquests excel·lents va ser atorgat per Enrique Álvarez Conde, el director del centre que també va organitzar els màsters de Cristina Cifuentes i de Pablo Casado.

Per la seua banda, la universitat Rei Juan Carlos I ha assegurat que investiga des del passat mes de juny aquest màster, vinculat a l'Institut Públic de Dret, i que va ser clausurat després del casos de Cifuentes i Casado. 

La universitat madrilenya explica que va obrir aquesta investigació, "després dels fets ocorreguts a l'Institut de Dret Públic, que estan sota investigació judicial". Així mateix, ha anunciat que es duria a terme una auditoria, que s'iniciarà les pròximes setmanes, dels comptes de l'institut, presidit per Álvarez Conde.

Després de publicar-se la notícia, la ministra Montón ha informat en el seu compte de Twitter que aquest matí donarà una roda de premsa per a rebatre la informació i aclarir la situació. A diferència de Cristina Cifuentes i de Pablo Casado, Carmen Montón sí que ha mostrat una còpia del treball de fi de màster i tota la documentació durant una reunió que va tindre el 4 de setembre amb periodistes d'eldiario.es al seu despatx del Ministeri de Sanitat.

El títol, el va obtindre en l'institut universitari que dirigia Enrique Álvarez Conde, imputat pel tracte de favor a l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes i al president del Partit Popular, Pablo Casado. Hui precisament, la jutgessa que investiga el cas del màster de Cristina Cifuentes ha citat Álvarez Conde, la número 2 de la institució, Laura Nuño, i dos professors que suposadament van avaluar el treball de l'expresidenta madrilenya. Laura Nuño va ser també la directora del màster de la ministra de Sanitat i exconsellera del govern valencià.

També et pot interessar

stats