El ple de les Corts aprova per unanimitat la nova llei de mecenatge

La formació del Consell Audiovisual Valencià no ha aconseguit els vots necessaris.

El ple de les Corts en una imatge d'arxiu
El ple de les Corts en una imatge d'arxiu / Corts Valencianes

Últim ple de les Corts Valencianes abans de les vacances d’estiu. Acaba el curs polític i ho fa amb l’aprovació per unanimitat de la nova llei de mecenatge cultural, científic i esportiu no professional, que incrementa els incentius fiscals i augmenta del 15 al 25 per cent les deduccions del tram autonòmic de l’IRPF en aquesta matèria. 

La nova norma té com a objectiu el foment i l’impuls del mecenatge de caràcter privat, mitjançant la regulació d’una sèrie de mesures tributàries i administratives, així com la difusió de la cultura del mecenatge entre la societat valenciana. 

La llei contempla la creació del Consell Assessor de Mecenatge que tindrà un màxim de vint-i-un membres. S’encarregarà d’avaluar les actuacions i els projectes que vulguen obtindre la declaració d’interés social, i podrà proposar la declaració d’esdeveniments d’especial rellevància.

També es crearà l’oficina de mecenatge, una unitat administrativa que donarà suport tècnic i administratiu al consell assessor i que assessorarà les persones i entitats beneficiàries i mecenes sobre aspectes pràctics i jurídics del mecenatge.

Aprovada la modificació del reglament parlamentari

A més, també s’ha aprovat la modificació del reglament parlamentari que canvia la regulació del debat de política general, per tal de limitar a dotze les propostes que cada grup puga presentar i deixar un termini d’entre 24 i 48 hores per estudiar-les abans de la votació.

La modificació, plantejada de manera conjunta pel PSPV-PSOE, Compromís, Podem i Ciutadans per a primar “la qualitat sobre la quantitat” i tindre temps per a estudiar les propostes, ha comptat amb el vot en contra del PP, que l’ha qualificat de “llei mordassa per a fer callar” la seua tasca, i dels diputats no adscrits. 

El Consell Audiovisual no aconsegueix superar la votació

La modificació de la llei per la qual es crea el Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, aprovada el passat mes de maig, no ha aconseguit els vots suficients per a ser aprovada per la via ràpida al ple de les Corts. D’aquesta manera, la reforma seguirà el tràmit parlamentari ordinari.

Estava previst que la modificació de la llei s’aprovara d’aquesta manera més ràpida, però no ha sigut possible reunir la majoria qualificada de tres cinquenes parts de la cambra necessària. Tant el Partit Popular com els No Adscrits han rebutjat el canvi, per la qual cosa, la modificació seguirà la tramitació ordinària per a, posteriorment, tornar-se a ser votar en ple.

També et pot interessar

stats