El projecte de la Llei del joc impedirà l'accés a menors i ludòpates als salons de joc

El ple del Consell aprova el nou text normatiu que té en compte les noves formes de joc, com el joc en línia.

VÍDEO | El projecte de la Llei del joc impedirà l\'accés a menors i ludòpates als salons de joc

El ple del Consell ha aprovat el projecte de Llei del joc per tal de remetre'l a les Cots per a la seua tramitació. Es tracta d'una de les lleis prioritàries per al govern del Botànic, i que substituirà la normativa en vigor des de l'any 1988. El volum de negoci que mou el joc a la Comunitat Valenciana ronda els 4.000 milions d'euros, és a dir un 2,5% del PIB. Unes xifres que no han parat de créixer els últims anys. Per a frenar la ludopatia i la irrupció de cases d'apostes, la Generalitat vol regular el negoci.

Aquest text normatiu permet protegir la posició dèbil de la persona jugadora davant la posició dominant de la persona organitzadora. Per al Consell és prioritari "protegir a les persones menors d'edat contra la ludopatia el joc descontrolat", segons ha indicat la vicepresidenta de la Generalitat i portaveu del Consell, Mónica Oltra. A més vol establir que les condicions de la pràctica del joc siguen clares i controlades.

Oltra ha explicat que el Consell ha considerat necessari elaborar un nou marc normatiu que "s'adapte als actuals usos socials i que tinga en compte la implantació dels canvis tecnològics i les noves formes de joc, com el joc en línia", ja que l'anterior legislació tenia més de 30 anys.

Multes a partir de 6.000 euros

Tres aspectes clau de la llei són, segons ha enumerat la vicepresidenta: l'obligació d'establir un control d'accés de menors i de persones amb problemes de ludopatia amb multes a partir de 6.000 euros; un enduriment de les sancions per als locals que vulneren la normativa vigent; i que una part important dels ingressos que es deriven vagen destinats a la prevenció de la ludopatia. 

També et pot interessar

stats