El PP carrega contra el govern espanyol per permetre manifestacions del 8M en diverses comunitats, com la valenciana

Els populars consideren que l'executiu de Sánchez "evidencia que anteposa la política a la salut com va ocórrer fa un any".

La portaveu del PP, Cuca Gamarra; el líder del PP, Pablo Casado; i la subsecretària de Política Social, Ana Pastor, en el Congrés, en una imatge d'arxiu
La portaveu del PP, Cuca Gamarra; el líder del PP, Pablo Casado; i la subsecretària de Política Social, Ana Pastor, en el Congrés, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Partit Popular ha carregat durament aquest divendres contra el govern que lidera el socialista Pedro Sánchez per permetre en diverses autonomies manifestacions pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones, una cosa que, al seu parer, "evidencia que anteposa la política a la salut com va ocórrer fa un any".

Segons el PP, en el cas de la Comunitat de Madrid, la delegació del govern espanyol ha prohibit totes les manifestacions per al 8M, però altres comunitats com la Comunitat Valenciana, Catalunya, Navarra o Castella i Lleó sí que permetran les que complisquen amb les mesures sanitàries.

"Ho visc com una gran decepció de nou. De veritat, que no tornen a repetir el que va ser tan greu per a tants ciutadans del nostre país", ha declarat la subsecretària de Política Social del PP, Ana Pastor,

en un podcast que ha difós el partit al costat de la portaveu adjunta del Grup Popular al Congrés, Marga Prohens; la senadora Sofía Acedo, i la portaveu d'Igualtat del PP en la cambra baixa, María Auxiliadora Pérez.

La senadora Sofía Acedo ha assenyalat que amb el plantejament del govern davant d'aquest 8M sembla que no se n'ha "aprés res" del que va passar fa un any. I ha preguntat a les seues companyes de grup parlamentari com valoren que el "govern de nou torne a posar la ideologia per damunt de la salut".

Pastor ha posat l'accent en el 8 de març de 2020 i ha ressaltat que des del 31 de gener Sánchez sabia que hi havia un virus amb una alta transmissibilitat. Per això, ha insistit que ha viscut "amb profunda decepció" que de nou es permeten manifestacions i es prenguen decisions "per motius polítics i no sanitaris".

"Els xiquets van entendre que no hi havia cavalcades"

Segons Prohens, no pot ser que es permeten de nou aquestes manifestacions atés que "els xiquets van entendre que no hi havia cavalcades" i els ciutadans han entés que no poden visitar els avis. "No pot ser que ara una guàrdia d'irresponsables i egoistes posen una altra vegada per damunt el seu protagonisme aquest dia per damunt del bé comú", ha asseverat.

Auxiliadora Pérez ha acusat la ministra d'Igualtat, Irene Montero, d'haver "infantilitzat" el seu Ministeri i ha assegurat que no li ha entrat al cap que és "ministra" i no "activista". "A diferència de fa un any, les dones tenim informació i la majoria dels 24 milions de dones d'aquest país som molt més responsables que l'activista Montero", ha insistit.

També et pot interessar

stats