El PP diu que no permetrà un cordó sanitari contra Vox en la mesa del Congrés

La formació assegura que no negociarà amb el PSOE per a excloure cap partit.

El subsecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, en roda de premsa
El subsecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, en roda de premsa / Eduardo Parra (Europa Press)

El Partit Popular ha garantit que no negociaran amb el PSOE per a "excloure" Vox de la mesa del Congrés. Tot i això, els populars no han aclarit si estan disposats a prestar-li suport perquè el partit de Santiago Abascal compte amb un representant en l'òrgan rector de la cambra baixa, que es constitueix el 3 de desembre.

"No participarem en cordons sanitaris. No negociarem amb el PSOE per a excloure cap formació”, ha manifestat el subsecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Montesinos. 

Tant els socialistes com Unides Podem han anunciat la seua predisposició a treballar conjuntament per a aconseguir que Vox quede fora de la nova mesa de la cambra. En la passada legislatura, les dues formacions ja van buscar aïllar el partit d'ultradreta promovent la seua ubicació en el galliner de l'hemicicle i la seua exclusió dels òrgans de govern.

Però, després de les eleccions del 10 de novembre, els de Santiago Abascal sumen 52 diputats i són el tercer grup parlamentari en el Congrés, per la qual cosa excloure'ls requereix la unió de bona part de les formacions nacionalistes i independentistes, o bé la complicitat del PP.

També et pot interessar

stats