El PP sol·licitarà que Zapatero i Puig compareguen en la comissió d'investigació de finançament de partits

La petició està relacionada amb la suposada vinculació dels ministeris de Sanitat i Consum, Habitatge i Medi Ambient de l’era Zapatero.

El PP sol·licitarà que Zapatero i Puig compareguen en la comissió d\'investigació de finançament de partits
El PP sol·licitarà que Zapatero i Puig compareguen en la comissió d'investigació de finançament de partits

El PP sol·licitarà la compareixença de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, i del president de la Generalitat, Ximo Puig, en la comissió d’investigació de finançament dels partits en el Senat.

La petició del Grup Popular està relacionada amb la suposada vinculació dels ministeris de Sanitat i Consum, Habitatge i Medi Ambient de l’era Zapatero amb el possible finançament il·legal dels socialistes valencians, motiu pel qual també demanen la declaració de Puig.

Està previst que la comissió de recerca es reprenga la pròxima setmana amb la reunió de la junta de portaveus i de la taula per a estudiar les noves peticions de compareixença i decidir un calendari de treball. 

En aquesta comissió solament participa el PP pel boicot de la resta de partits, que entenen que els populars la van constituir únicament per a tapar la comissió d'investigació en el Congrés pel seu finançament. 

Zapatero serà el primer expresident del govern central que compareixerà i, Puig, el primer president autonòmic que acudirà a la comissió. Anteriorment, hi van comparéixer la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i l'expresident de la Generalitat de Catalunya, José Montilla.

La comissió d'nvestigació va tancar el curs passat amb declaracions de dirigents socialistes pel suposat finançament irregular del PSPV. Per aquesta van passar el ministre de Foment, José Luis Ábalos; la presidenta del PSOE i exministra de Medi Ambient, Cristina Narbona o l'exministra d'Habitatge Beatriz Corredor.

També et pot interessar

stats