El PPCV demana la compareixença de l'exdirector d'Acuamed a les Corts

Alerta, arran d'una nova denúncia pel presumpte finançament del PSOE, de la donació irregular de 18 milions en contractes amb empreses com Crespo Gomar.

El PPCV demana la compareixença de l'exdirector d'Acuamed a les Corts | Europa Press
El PPCV demana la compareixença de l'exdirector d'Acuamed a les Corts | Europa Press

El Partit Popular ha demanat per registre d'entrada a les Corts la compareixença de l'exdirector d'Aguas de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed), Arcadio Mateo del Puerto, en la comissió que investiga el presumpte finançament irregular del PSPV i el Bloc.

Recentment Mateo ha presentat una denúncia per presumptes donacions irregulars en contractes de publicitat de vora 18 milions entre els anys 2007 i 2008, que van ser anteriors a la seua etapa com a dirigent de l'empresa del Ministeri d'Agricultura i que hauria conegut amb posterioritat a través del seu càrrec. 

La denúncia apunta a un possible finançament irregular del PSOE, el partit que en aquell moment governava Espanya, en vespres de les eleccions generals que donaren el triomf per segona vegada a José Luis Rodríguez Zapatero, segons informen mitjans com Ok Diario i El Confidencial.

Presumptes irregularitats no prescrites

Entre les empreses beneficiàries d'aquests contractes es troba Crespogomar S. L., la firma assenyalada en la investigació pel presumpte finançament irregular del PSPV i el Bloc. Malgrat que la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat han demanat arxivar la causa per haver prescrit els presumptes delictes, la nova denúncia entén que aquesta caducitat no passaria amb els contractes d'Acuamed. 

“Estem parlant que allò que semblava una acció puntual i localitzada seria una situació mantinguda en el temps i, per tant, no estaria prescrita”, ha assenyalat el portaveu del PPCV a les Corts, Jorge Bellver.

Més específicament, la denúncia posa en dubte 47 contractes per pagar espots publicitaris, amb l'objectiu de promocionar els avantatges de diverses dessaladores, la construcció de les quals estava pendent, com la de Torrevella.

També et pot interessar

stats