El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en llibertat amb càrrecs

El jutge també ha deixat en llibertat els altres cinc detinguts en l'operació Alqueria, però els manté la condició d'investigats.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, abandona en llibertat la Ciutat de la Justícia
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, abandona en llibertat la Ciutat de la Justícia / Manuel Bruque (Efe)

El president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat d'instrucció número 9, que instrueix el cas Alqueria, on s’ha acollit al dret a no declarar. 

Rodríguez ha abandonat la Ciutat de la Justícia de València passades les 18:10 hores. L’investigat ha explicat als mitjans de comunicació que li ha dit al jutge que no podia declarar “en un cas sota secret de sumari” i sense saber de què se l’acusa.

A més, ha qualificat de “barbaritat” la instrucció i com a “bastant lògica” la decisió del PSPV de llevar-li els càrrecs arran de la sospita que desperta la seua implicació en el cas, en què s’investiga la presumpta malversació de dos milions d’euros. 

El patrò s'ha mantingut en el cas dels altres cinc detinguts, que també han quedat en llibertat després d'acollir-se al dret a no declarar. Ara bé, el jutge els manté, com a Rodríguez, la condició d’investigats pels delictes de malversació de cabals públics, prevariació i irregularitat en la contractació de personal en la Diputació de València, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.  Es tracta de l'assessor de Presidència Manuel Reguart, els cogerents de Divalterra Xavier Simó i Agustina Brines, i el secretari del consell d'administració de l'empresa, Jorge Cuerda.

Tots sis han arribat en dos furgons policials a la Ciutat de la Justícia a les 16:00 hores després d'haver passat la nit als calabossos de la comissaria de Sapadors de València.

També et pot interessar

stats