El PSOE guanyaria les europees i Vox aconseguiria 6 eurodiputats, segons un sondeig del Parlament Europeu

Així mateix els grans grups parlamentaris de l'Eurocambra continuarien sent els majoritaris després del 26-M.

VÍDEO | El PSOE guanyaria les europees i Vox aconseguiria 6 eurodiputats, segons un sondeig del Parlament Europeu

El PSOE guanyaria les eleccions europees i aconseguiria 16 escons, mentre que Vox desembarcaria amb força en l'Eurocambra amb 6 eurodiputats, segons la primera projecció d'escons publicada aquest dilluns pel Parlament Europeu.

Els socialistes espanyols augmentarien la representació de 14 a 16 eurodiputats i passarien a ser el principal partit espanyol en l'hemicicle europeu. Seria el resultat de la recomposició per l'eixida del Regne Unit a través de Brèxit, donarà a Espanya 59 escons enfront dels 54 actuals.

Segons el sondeig, els conservadors del PP aconseguirien 15 escons (els mateixos que en 2014) i li seguiria Ciutadans amb 12 eurodiputats (que obtindria la major pujada, perquè en les últimes europees en va obtindre 2).

Podem cau a la quarta posició

Units Podem, perdria un escó respecte a 2014 i cauria a la quarta posició amb 9 eurodiputats.

D’altra banda, Esquerra Republicana obtindria només un eurodiputat i el PDeCAT i el PNB cap.

Així mateix, els actuals grans grups parlamentaris europeistes de l'Eurocambra -populars, socialdemòcrates i liberals- continuarien sent els majoritaris en l'hemicicle resultant en les eleccions del 26 de maig.

Els euròfobs se situarien al voltant dels 150 escons, molt lluny de poder bloquejar una Eurocambra que en la pròxima legislatura tindrà 705 escons.

També et pot interessar

stats