Retirada la moció de censura del PSPV contra l'alcalde d'Oriola

No han aconseguit el suport dels tres regidors de Ciutadans, socis del PP en el govern municipal i grup clau per a portar-la endavant.

El PSPV critica que el PP "no haja pres cap mesura" contra l’alcalde Bascuñana
El PSPV critica que el PP "no haja pres cap mesura" contra l’alcalde Bascuñana / Europa Press

El grup municipal socialista de l'Ajuntament d'Oriola ha fracassat en l’intent de presentar una moció de censura contra l'actual alcalde d'Oriola. Aquest dilluns acabava el termini fixat pels socialistes per a dur-la a terme i desbancar el popular Emilio Bascuñana. Els socialistes no han tingut suports suficients i l'han retirat.

Necessitaven 13 vots, però als seus huit regidors s'han sumat només els dos regidors de Canviem Oriola. Els tres regidors de Ciutadans, actuals socis de govern a Oriola i grup clau per al triomf d'aquesta moció, finalment no s'han afegit per falta d'acord.

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament d'Oriola, Juan Ignacio López-Bas, ha dit que aquest anunci de moció de censura per part dels socialistes ha sigut poc "seriós i que només s'ha buscat l'interés mediàtic". Ha afirmat que no hi ha hagut cap negociació amb el PSOE i que el seu grup "desconeix fins i tot en quina notària van signar la moció de censura". A més, Ciutadans havia fet públic que no eixirien del govern municipal i demanaven estar al capdavant de l'alcaldia en un govern d'unitat.

 

Per als socialistes, la decepció per la falta de suport de Ciutadans és "total". Segons Carolina Gracia, portaveu del PSOE en el consistori, no hi ha hagut negociacions perquè "Ciutadans ha preferit posar-se al costat de l'actual alcalde i ha donat l'esquena als interessos dels oriolans". Gracia considera que es mouen per interessos personals i electoralistes i el que volen es desgastar Bascuñana. 

A més, ha afegit que la moció estava justificada "per a donar estabilitat a la ciutat d'Oriola" i perquè no es pot admetre que "Emilio Bascuñana s'haja beneficiat de l'administració pública per a aconseguir una alcaldia, un fet èticament i políticament criticable", ha manifestat.

Gracia també ha criticat el portaveu de Ciutadans perquè té una infracció urbanística pendent de resolució a l'Ajuntament d'Oriola i això podria haver condicionat, en part, la seua negativa a donar suport a la moció de censura. Ciutadans no ha volgut fer declaracions sobre aquesta qüestió.

Per la seua banda, l'alcalde d'Oriola ha manifestat la seua satisfacció per la retirada de la moció. Emilio Bascuñana ha afirmat: "era un resultat previsible, sense cap sentit en basar-se en una notícia mediàtica, fruit d'un linxament polític contra ell".

Recordem que el grup municipal socialista va presentar el passat 11 de juliol davant d’un notari a Oriola aquesta moció de censura després que la Conselleria de Sanitat obrira un expedient informatiu a l'actual alcalde d'Oriola per, suposadament, haver cobrat un sou com a funcionari en la Direcció Territorial de Sanitat, entre els anys 2007 i 2011, sense anar a treballar.

També et pot interessar

stats