El Botànic qualifica el PP d’“antivalencià” després que Casado demane intervindre els comptes de la Generalitat

Puig l'acusa de confrontar les autonomies i recorda que els comptes de la Comunitat Valenciana no tenen "res a veure" amb els d'Andalusia.

VÍDEO | El Botànic qualifica el PP d’“antivalencià” després que Casado demane intervindre els comptes de la Generalitat

Els grups del Botànic no han tardat a respondre a les declaracions que ha realitzat aquest dilluns el líder del PP, Pablo Casado, en què ha demanat que l’Estat intervinga els comptes públics de la Comunitat Valenciana per no haver complit l’objectiu de dèficit, igual que, segons considera, ha fet amb els d'Andalusia. PSPV, Compromís i Unides Podem consideren que queda demostrat que el PP és una formació antivalenciana i insisteixen a demanar un canvi en el model de finançament com a única via per a sanejar els comptes valencians.

Pablo Casado ha criticat la ministra d’Hisenda en funcions, Maria Jesús Montero, i ha advertit que si tinguera “un mínim de coherència”, el govern espanyol hauria d’intervindre la Comunitat Valenciana i altres autonomies governades pel PSOE.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que Casado ha optat per la línia de la confrontació de les autonomies, el "pitjor servei que es pot fer a Espanya", i recorda que els comptes de la Comunitat Valenciana no tenen "res a veure" amb els d'Andalusia. "Es converteix en el president nacional d'un partit més antivalencià" ha dit, en referència al líder dels populars.

El síndic socialista a les Corts, Manolo Mata, ha lamentat que el PP “s’haja llevat la carasseta” amb les declaracions de Casado sobre els comptes de la Generalitat, i ha qualificat la petició com “l’aberració institucional més gran que es pot haver dit aquests dies”. Mata ha assegurat també que el PSPV no consentirà que el president popular “intervinga el govern valencià”.

La mateixa reacció han despertat les paraules de Casado en Compromís. El portaveu a les Corts, Fran Ferri, ha rebutjat les crítiques de Casado a la ministra d’Hisenda i ha afirmat que “el PP torna a evidenciar-se, una vegada més, com un partit antivalencià” que “ataca frontalment els interessos dels valencians i les valencianes”. “És de tindre molt poca vergonya obviar que som la comunitat autònoma pitjor finançada i més maltractada de tot l’Estat per a fer unes afirmacions totalment fora de lloc”, ha afegit.

En Unides Podem, el portaveu d'Economia, Ferran Martínez, ha afirmat que la situació financera de la Comunitat Valenciana és conseqüència de l'infrafinançament.

Hisenda obliga Andalusia a fer ajustos

Les crítiques que ha fet Pablo Casado aquest dilluns tenen l’origen en una decisió del Ministeri d’Hisenda, que impedirà a Andalusia demanar crèdits en els mercats per a equilibrar el dèficit originat per l’últim govern de la socialista Susana Díaz. Així, l’autonomia haurà de fer ajustos per l’excés de dèficit i haurà de recórrer al Fons de Liquiditat Autonòmica, el FLA, per a finançar-se.

Des del Partit Popular interpreten aquesta normativa com una intervenció dels comptes andalusos per part del govern d’Espanya en funcions i, per això, el líder dels populars, Pablo Casado, ha demanat que intervinguen també la Comunitat Valenciana perquè assegura que està en la mateixa situació financera.

També et pot interessar

stats