El PSPV suspén de tots els càrrecs Jorge Rodríguez

Ximo Puig proposa que el vicepresident de la Diputació de València, Toni Gaspar, siga el candidat al relleu.

Jorge Rodríguez ix custodiat per agents de la UDEF
Jorge Rodríguez ix custodiat per agents de la UDEF / Manuel Bruque (EFE)

La Comissió Permanent del PSPV-PSOE ha decidit, entrada la nit de dimecres i a proposta del secretari general del partit, Ximo Puig, la suspensió de tots els càrrecs orgànics del president de la Diputació de València Jorge Rodríguez, detingut per la policia en el marc de l'operació Alqueria contra la corrupció.

La decisió s'adopta després d'un dia qualificat de "difícil" per Puig, "en què he compartit reflexions amb molts companys i companyes", ha afegit. Segons el també cap del Consell, la detenció d'un president de la Diputació és "perjudicial per a l'esforç que tots els valencians i valencianes estem fent per a alçar la hipoteca reputacional després de 20 anys de PP".

Puig també ha precisat que confia en la innocència de Rodríguez, i ha afegit que seran els jutges els qui determinen la responsabilitat "en una investigació de la qual res es coneix perquè es manté secreta". "El PSPV", ha continuat el mandatari, "ha sigut contundent davant de tots els casos de possibles irregularitats, siga quina siga la seua naturalesa, i així seguirà sent-ho".

Finalment, el líder dels socialistes valencians ha proposat que l'alcalde de Faura i vicepresident segon de la Diputació, Toni Gaspar, siga el candidat a ocupar la presidència de la Corporació Provincial, ja que Rodríguez ha posat el seu càrrec a disposició del partit.

També et pot interessar

stats