Segona jornada de ronda de consultes amb els líders polítics

La ronda conclourà amb el previsible encàrrec a Sánchez perquè forme govern.

El rei Felip VI ha iniciat aquest dimecres la ronda de consultes amb el líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón
El rei Felip VI ha iniciat aquest dimecres la ronda de consultes amb el líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón / Ballesteros (Efe)

El rei Felip VI finalitza aquest dimecres la ronda de consultes amb els líders dels partits polítics amb representació parlamentària. Aquesta finalitzarà, previsiblement, amb l'encàrrec al president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, perquè es presente de nou a una sessió d'investidura.

Aquest dimecres serà el torn d’Alberto Garzón (Esquerra Unida), Aitor Esteban (PNB), Jaume Asens (En Comú), Laura Borràs (JxCat), Inés Arrimadas (Ciutadans), Pablo Iglesias (Podem), Santiago Abascal (Vox), Pablo Casado (PP), i Pedro Sánchez (PSOE).

El diputat de Fòrum Astúries, Isidro Martínez Oblanca, va obrir les audiències amb el rei al palau de La Zarzuela, en compliment del reglament, que estableix un orde de visites de menor a major representació parlamentària.

El van seguir el diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte; José María Mazón, del Partit Regionalista de Cantàbria (PRC); Baldoví (Més Compromís), Javier Esparza (UPN), Pedro Quevedo (Nova Canària), Ana Oramas (Coalició Canària), Yolanda Díaz (Galícia En Comú) i Íñigo Errejón (Més País), qui ha tancat la jornada.

Aquesta ronda de consultes, la tercera d'aquest any, és la més nombrosa de la democràcia, ja que fins a 18 dirigents polítics es veuran amb el monarca espanyol.

També et pot interessar

stats