El Senat aprova la proposta de Compromís per a recuperar “la infrainversió” de la xarxa ferroviària valenciana

La iniciativa exigeix millorar la connectivitat dels ports del corredor mediterrani i els trens de rodalies, i agilitzar el tren de la costa.

El senador de Compromís Jordi Navarrete compareix al Senat. Europa Press
El senador de Compromís Jordi Navarrete compareix al Senat. Europa Press

Els grups majoritaris del Senat han donar suport, amb algunes matisacions, a la iniciativa de Compromís per a instar el govern espanyol a continuar els treballs previstos per a poder "recuperar els anys d’infrainversió" en el corredor mediterrani i la xarxa de rodalies de la Comunitat Valenciana.

Segons ha informat la coalició, la moció ha rebut un total de 180 vots a favor, un en contra i 67 abstencions.

El senador Jordi Navarrete, ha celebrat que els grups hagen admés "les mancances i deficiències per la falta d'inversió arrossegada" i demanen a l'executiu central que actue en el nucli de València, el corredor mediterrani, el tren de la costa i "especialment, en la millora dels trens de rodalies i mitja distància, que són els que de forma més àmplia utilitza la població".

Amb aquesta moció, Compromís buscava "posicionaments clars" dels partits polítics "davant de la situació de falta d'inversió, manteniment, sobrecàrrega, obsolescència i falta d'adaptació a les necessitats dels valencians i valencianes, que pateixen diàriament els efectes de la mala planificació duta a terme pels últims governs d'Espanya".

En concret, la proposta aprovada exigeix la millora en la connectivitat dels ports del corredor, l'agilització del tren de la costa, l'adaptació de les estacions i trens, la millora de la mobilitat i integració tarifària del transport públic a través d'un millor finançament, així com un nucli de rodalies que permeta dur aquests trens fins a Vinaròs i Tortosa a preus menors.

També et pot interessar

stats