El socialista Toni Gaspar revalida la presidència de la Diputació de València

L'alcalde de Faura continuarà en el càrrec que va assumir després de la dimissió de Jorge Rodríguez pel cas Alqueria.

El socialista Toni Gaspar revalida el càrrec com a president de la Diputació de València

L'alcalde de Faura (Camp de Morvedre), Toni Gaspar, ha sigut proclamat president de la Diputació Provincial de València, amb 19 vots a favor. El socialista s'ha imposat al candidat popular, Juan Ramón Adzuara, que n'ha obtingut 8. Gaspar revalida el càrrec que va assumir el passat 17 de juliol de 2018, setmanes després de la detenció de l'expresident de l'òrgan provincial, l'alcalde d'Ontinyent (Vall d'Albaida) Jorge Rodríguez, en el marc de l'operació Alqueria

La proclamació de Gaspar ha tingut lloc en el ple de presa de possessió dels 31 diputats provincials de la nova legislatura. El PSPV i Compromís sumen majoria (13 representants els socialistes i 5 Compromís) i han negociat la conformació del futur govern de la corporació provincial, on es repartiran les àrees de govern. 

El Partit Popular és la segona força en la corporació, amb huit diputats, mentre Ciutadans estarà representat amb tres. La formació d'extrema dreta Vox i el nou partit de l'expresident de la Diputació, La Vall ens Uneix, s'estrenen amb un diputat provincial cadascun.

En el mandat anterior, l'executiu de la Diputació de València estava format pel PSPV, Compromís, EU i València en Comú, però aquests dos últims partits no van obtindre representació en les passades eleccions. 

El ple de constitució de la nova corporació provincial ha comptat amb la presència de les principals autoritats de la Comunitat Valenciana, com el el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de les Corts, Enric Morera, i el delegat del Govern en la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio.

També et pot interessar

stats