El Suprem decideix si suspén la inhabilitació a Torra dictada per la Junta Electoral

Laura Borràs assegura que Torra continuarà sent president “ho diga o no el Suprem”.

Torra, en una imatge d'arxiu
Torra, en una imatge d'arxiu

La sala contenciosa del Tribunal Suprem té previst pronunciar-se aquest divendres sobre el recurs que ha interposat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, contra la inhabilitació dictada per la Junta Electoral Central. Ha de decidir si suspén la resolució de l’autoritat electoral que retirava la credencial de diputat autonòmic a Torra.

Els magistrats començaren dijous a debatre si escau adoptar la mesura cautelaríssima sol·licitada per Torra, però tenen un termini de 48 hores establit legalment per a prendre una decisió, fet que ha provocat que la decisió s’ajorne un dia.

Segons han informat fonts jurídiques, la magistrada Pilar Teso s’abstindrà en aquest cas, ja que va ser membre de la JEC que va ordenar al president de la Generalitat de Catalunya retirar els símbols independentistes.

Borràs diu que Torra continuarà sent president

La líder de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, ha assegurat que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, continuarà sent president “ho diga o no el Suprem”. Així, ha defés que només trien els presidents els diputats del Parlament votats pels representants, i no un tribunal.

D’altra banda, Borràs ha dit que dilluns JxCat estarà en el ple del Parlament Europeu per a acompanyar els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín. A més, ha recordat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, després que el Suprem haja decidit no suspendre l'acord de la Junta Electoral que li va negar la credencial d'eurodiputat.

També et pot interessar

stats