Puigdemont celebra com "una victòria" que el Suprem crega que es pot presentar a les europees

L'alt tribunal considera que l'expresident català pot ser escollit, però trasllada la decisió als jutjats madrilenys

La candidata de Junts per Catalunya a les eleccions municipals per Barcelona, Elsa Artadi (esquerra), i l'expresident Carles Puigdemont, en vídeo conferència des de Waterloo, valoren en roda de premsa la decisió del Suprem en relació amb la candidatura a les eleccions al Parlament Europeu
La candidata de Junts per Catalunya a les eleccions municipals per Barcelona, Elsa Artadi (esquerra), i l'expresident Carles Puigdemont, en vídeo conferència des de Waterloo, valoren en roda de premsa la decisió del Suprem en relació amb la candidatura a les eleccions al Parlament Europeu / Efe.

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat aquest diumenge que la seua candidatura "ha guanyat per primera vegada en camp contrari", després que el Suprem haja considerat que té dret a presentar-se en les llistes de JxCAT en les eleccions europees del 26 de maig (26M).

En una videoconferència des de la ciutat belga de Waterloo, Puigdemont ha donat per fet que el jutjat contenciós administratiu de Madrid, al qual el Suprem ha traslladat la decisió final, revocarà el veto de la Junta Electoral i sentenciarà que tant ell com els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí poden anar en les llistes del 26M.

El Suprem ha conclòs que Puigdemont, Comín i Ponsatí, malgrat "trobar-se en rebel·lia", poden concórrer en les europees, ja que no compleixen cap dels requisits d'inelegibilitat, si bé ha retornat el cas al jutjat contenciós administratiu de Madrid perquè resolga immediatament.

El Tribunal Suprem ha ordenat als jutjats contenciosos administratius de Madrid que siguen ells els que resolguen "immediatament" si l'expresident català Carles Puigdemont pot concórrer a les eleccions europees, encara que els recorda que l'afectat "no concorre causa d'inelegibilitat". 

El Suprem estén la decisió als exconsellers Antoni Comín i Clara Ponsatí i deixa clar que la competència per a dictaminar sobre els recursos dels tres polítics contra la decisió de la Junta Electoral Central que els va excloure de la llista europea de JxCat correspon als tribunals de contenciosos administratius.

Per unanimitat, el TS ha ordenat als jutjats competents de Madrid que resolguen immediatament els recursos, "tenint en compte que en els senyors Puigdemont i Casamajó, Comíns i Oliveres, senyora Ponsatí i Obiols, segons el parer d'aquesta sala, no concorren en causa d'inelegibilitat".

També et pot interessar

stats