• El Tribunal Constitucional admet el recurs de Compromís sobre la fiscalització de la Casa Reial

  Notícies Política | 16/05/2019 18:45
  À Punt NTC

  / Damián Arienza

  El Tribunal Constitucional (TC) ha admés a tràmit el recurs d'empara interposat per Compromís, davant la negativa de la mesa del Congrés a tramitar la proposició no de llei de la formació valenciana per a fomentar la transparència i fiscalitzar els comptes de la Casa Reial.

  El TC aprecia en el seu escrit d'admissió una "especial transcedència constitucional" en el recurs, perquè, segons diu, pot "aclarir o canviar la seua doctrina, com a conseqüència d'un procés de reflexió interna". A més, el ple del TC reconeix el text de l'acord, aconseguit dimarts i notificat aquest dijous a Compromís, que l'assumpte pot tindre "conseqüències polítiques generals".

  Per aquesta raó, exigeix a la mesa del Congrés que aporte, en el termini de deu dies, la documentació amb què va justificar l'inadminissió a tràmit de la iniciativa.

  Compromís vol que la pàgina web de la Casa Reial publique les declaracions de béns i activitats dels membres de la família reial, com fan les pàgines web del Congrés i del Senat on es publica aquesta mateixa informació sobre els diputats i senadors. Així mateix, proposen la compareixença parlamentària d'alts càrrecs de la Casa del Rei per a informar de la gestió pressupostària de la institució, així com l'aportació d'informació exhaustiva per part del govern espanyol sobre els diners que destinen directament al cap de l'Estat.