El Tribunal Constitucional decideix tramitar els recursos de l'exconseller Turull i l'expresident d'ANC, Jordi Sànchez

El TC ha pres aquesta decisió després que ambdós dirigents catalans iniciaren una vaga de fam dissabte.

Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva al centre penitenciari de Lledoners
Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva al centre penitenciari de Lledoners / @Omnium

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha decidit aquest dilluns tramitar els recursos presentats pels exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i l'expresident d'ANC, Jordi Sànchez. En les peces que afecten la seua situació personal amb motiu de les actuacions, ja dictades per la Sala Penal del Tribunal Suprem i pel ple del Tribunal Constitucional relatius a la causa del procés. La tramitació d'aquests escrits van ser acordada de forma unànime pel TC el passat 28 i 29 de novembre, però no s'han fet públiques fins a aquest dilluns.

Aquesta decisió respon a la vaga de fam "indefinida" que Sànchez i Turull van iniciar dissabte per a denunciar el “bloqueig” del Tribunal Constitucional (TC) als seus recursos d'empara que els impedeix “accedir a la justícia europea”. Els dirigens catalans denuncien que aquest tribunal no ha resolt cap dels huit recursos que han presentat. Turull i Sànchez van demanar que "no es normalitze una cosa que no és normal", i que, segons les dades oficials, "els escrits d'empara admesos pel TC es mouen entre un 1% i un 1,5%". També han destacat que, segons la legislació, els recursos contra els escrits de presó provisional han de tenir una tramitació preferent i s'han de resoldre en el termini màxim de 30 dies.

El Tribunal Constitucional considera complex aquest procés judicial, i remarca que el mateix tribunal està desenvolupant una minuciosa labor d'estudi per a aconseguir la major protecció dels drets fonamentals implicats. D'altra banda, durant una roda de premsa celebrada dissabte passat, l'advocat Jordi Pina va llegir un manifest en el qual els presos expressen que no volen un tracte de favor per part del tribunal, però exigeixen que no hi haja cap "discriminació injustificada" que, segons ells, estan patint per part del Tribunal Constitucional. 

També et pot interessar

stats