El TSJC investigarà Quim Torra per mantindre els llaços grocs

La fiscalia va presentar una querella contra el president del govern català perquè va desobeir l’orde de la Junta Electoral.

Imatge d'arxiu del president del govern català, Quim Torra. Europa Press
Imatge d'arxiu del president del govern català, Quim Torra. Europa Press

La justícia investigarà el president Quim Torra per desobediència. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admés a tràmit la querella de la fiscalia contra el president de la Generalitat de Catalunya.

Se l'acusa de desobediència per no complir l'orde de la Junta Electoral de retirar els llaços grocs i les estelades dels edificis públics. Torra podria enfrontar-se a una condemna d'inhabilitació per a exercir càrrecs públics de fins a dos anys.

Demanen a Torra una moció de confiança o eleccions

El ple del Parlament, que se celebrarà aquest dimecres i dijous, votarà una moció del PSC-Units que demana a Torra que "de manera immediata" se sotmeta a una qüestió de confiança o convoque eleccions.

La iniciativa demana que el Parlament constate la "inoperància del govern de la Generalitat, la falta de pressupostos per a l'any 2019 i la pèrdua de la majoria parlamentària". Els comuns ja han anunciat que votaran a favor, però la diputada de Ciutadans Lorena Roldán no ha revelat si donaran suport a la moció.

També et pot interessar

stats