Els presos sobiranistes, "preparats" per a afrontar el juí

Des de primera hora del matí han intercanviat missatges de suport i crítiques al procés judicial a través dels seus comptes de Twitter.

Muntatge fotogràfic amb el rostre dels processats
Muntatge fotogràfic amb el rostre dels processats / Europa Press

Els nou líders sobiranistes empresonats i acusats en el macrojuí del 'procés' independentista de Catalunya ja estan en el Tribunal Suprem, on aquest dimarts té lloc la primera sessió de la causa judicial. Dues furgonetes de la Guàrdia Civil els han traslladat des de les presons madrilenyes d'Alcalà Meco i Soto del Real. 

A les 7:15 hores ha eixit el furgó d'Alcalà Meco transportant les dues dones acusades: l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'exconsellera Dolors Bassa. Cinc minuts després, a les 7:20, un altre furgó de la Guàrdia Civil ha eixit de la presó de Soto del Real amb l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; els exconsellers Raül Romeva, Josep Rull i Joaquim Forn; i els activistes Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. 

Tots ells, acusats de delictes de rebel·lió, sedició i malversació, arribaren el passat 1 de febrer a Madrid procedents de presons catalanes per a comparéixer en aquesta vista oral que acull el Tribunal Suprem i que s'allargarà, almenys, tres mesos. es preveu que les altres tres persones acusades que no estan empresonades arriben a peu a l'alt tribunal. Es tracta dels exconsellers Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs. 

Els presos sobiranistes, "preparats" 

Des de primera hora del matí, els líders sobiranistes han intercanviat missatges d'ànim a través dels seus comptes de Twitter, que també han aprofitat per a traslladar noves crítiques al procediment judicial. 

“Comença el judici que ensenyarà al món la veritat", escriu l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, què assegura encarar el judici amb força, sobretot després d'haver pogut abraçar les filles. 

"Estem preparades. Hi anem amb el cap ben alt, fortes i determinades" afirma l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant l'inici de la vista oral, que un altre dels imputats, l'exconseller Raül Romeva, interpreta com una victòria per a l'independentisme. Convençut de la innocència i la legitimitat de les seues accions l'encara un altre dels acusats, l'exconseller d'interior Joaquim Forn. "Sabem per què som aquí i no claudicarem ni renunciarem a res", afegeix. 

De "judici a la democràcia" el qualifica l'expresident d'Òmnium Cultural. I de "judici polític" ho fa Jordi Sànchez, l'expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, que vessa en el seu compte Twitter la impressió d'un procés térbol. "Tots sabem què pretén el Regne d’Espanya" assegura. 

Fora de la presó, els principals líders del govern de Catalunya també ha traslladat el seu suport als acusats, amb el president de la Generalitat Quim Torra al capdavant, que considera que amb aquest judici l’estat espanyol s'ha posat "davant del mirall d’un capítol vergonyós de la seua història". 

Suport als acusats i crítiques a l'estat espanyol també es barregen en el compte del gran absent en el procediment, Carles Puigdemont. "Jutjar-vos no és un acte de justícia i ho saben" escriu l'expresident de la Generalitat des de l'autoexili. Considera Puigdemont que aquesta causa judicial "acabarà per desemmascarar el muntatge que ens pretén silenciar i atemorir". 

També et pot interessar

stats