Els CDR desconvoquen l'ocupació de la presó Model però anuncien noves mobilitzacions

Avisen que les protestes continuaran fins que s'accepten les demandes de la societat catalana.

Diversos activistes dels CDR ocuparen dissabte l'antiga presó Model de Barcelona (Marta Pérez
Diversos activistes dels CDR ocuparen dissabte l'antiga presó Model de Barcelona (Marta Pérez / Efe)

Els activistes dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que la nit de dissabte ocuparen l'antiga presó Model de Barcelona, després que milers de persones es manifestaren per a reclamar l'alliberament dels líders independentistes empresonats, han decidit donar per finalitzada l'ocupació i tornar “als barris, pobles i ciutats” per a continuar “teixint poder popular”, segons han anunciat en el seu compte oficial de Twitter.

No obstant això, han advertit que les mobilitzacions no acabaran mentre els líders polítics catalans continuen empresonats i no s’accepten les demandes de la societat catalana. A més de l'alliberament dels líders independentistes, exigeixen la instauració d'una república a Catalunya que desobeïsca “les imposicions de l'estat espanyol”. També reclamen al govern de Torra que vaja més enllà de “mostres de suport simbòlic” i es posicione per “l'absolució i l'arxivament de totes les encausades dels CDR”.

Els activistes ocuparen la Model poc abans de la manifestació que ahir va congregar a Barcelona 110.000 de persones, segons la Guàrdia Urbana –200.000 segons les entitats organitzadores–, en defensa de la llibertat dels sobiranistes empresonats o fugits. La iniciativa, tot un símbol, tractava d'emular la presa de la Bastilla que representa el tir d'eixida a la Revolució Francesa del 1789. Un aniversari que, precisament ahir, 14 de juliol, van commemorar també els francesos.

Els ocupants de l'antiga presó de la ciutat comtal van rebre la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que va carregar contra la “indecència” de la justícia espanyola amb els polítics que estan a la presó i va exigir la posada en llibertat. Pel centre penitenciari va passar també la dona de l'expresident Carles Puigdemont, Marcela Topor.

També et pot interessar

stats