• Els cítrics valencians, a debat al Parlament Europeu

  Notícies Economia | 24/01/2019 07:30
  À Punt NTC

  Els representants del sector citrícola valencià i la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, traslladen aquest dijous a Brussel·les les seues demandes al Parlament Europeu.
  En la Comissió d'Agricultura s'abordarà la situació dels cítrics a la Unió Europea i l'efecte de les importacions de països tercers.


  Compromís demana a les Corts la clàusula de salvaguarda

  Compromís defensarà en el ple de les Corts una proposta perquè el govern espanyol sol·licite a la Comissió Europea l'aplicació de la clàusula de salvaguarda als cítrics valencians, almenys enguany. A més, la formació demana que la retirada de la producció per saturació es compense segons les pèrdues.

  La iniciativa també demana que es finalitze el pla estratègic autonòmic per a protegir les produccions citrícoles valencianes. Així mateix, exigeix que s'inste l’executiu central a reforçar les inspeccions a la frontera per a evitar les plagues de països tercers.

  L'eurodiputat del PP, Esteban González Pons, també va demanar a la Comissió Europea que s'active la clàusula de salvaguarda en el tractat de comerç amb Sud-àfrica.