Els electors de l'exterior que van demanar votar a l'abril no hauran de repetir el tràmit

Vora 183.000 persones es veuran beneficiades pel procediment electoral abreujat per a casos de repetició d'eleccions.

Els electors de l\'exterior que van demanar votar a l\'abril no hauran de repetir el tràmit
Els electors de l'exterior que van demanar votar a l'abril no hauran de repetir el tràmit

Els poc més de 182.500 espanyols inscrits en el Cens Electoral de Residents Absents (CERA) que van demanar votar en les eleccions generals del passat 28 d'abril no hauran de repetir el tràmit del vot pregat per als comicis del pròxim 10 de novembre.

Així s'estableix en el procediment electoral abreujat per a casos de repetició d'eleccions, que s'aplicarà per primera vegada des d'aquest dimarts amb motiu dels pròxims comicis.

En la disposició setena de la Llei orgànica del règim electoral general (Loreg) introduïda en 2016, quan es temia la possibilitat de repetir les eleccions en ple Nadal, s'agiliten els procediments donant per vàlids tràmits realitzats en els comicis anteriors.

En les anteriors eleccions figuraven en el cens de residents a l'estranger un total de 2.099.336 persones, però només 189.450, el 9% del CERA, va presentar la corresponent sol·licitud de vot. I d'aquests només es va acceptar el vot pregat de 182.545 electors, que són els que ara evitaran haver de repetir el tràmit.

No obstant això, només 118.285 vots d'aquests electors residents a l'estranger van arribar a temps a les juntes electorals provincials, la qual cosa suposa únicament el 5,63% del CERA.

També et pot interessar

stats