Els grups del Botànic asseguren que la llei del joc és necessària i urgent

Aquest projecte de llei té una importància derivada del creixement del sector del joc en els últims anys.

Els grups del Botànic asseguren que la llei del joc és necessària i urgent
Els grups del Botànic asseguren que la llei del joc és necessària i urgent

Aquest dilluns es votarà en el ple de les Corts el projecte de la llei del joc, una llei envoltada de polèmica, ja que la patronal del sector del joc, associacions d'hoteleria, de treballadors, el sindicat UGT, el Partit Popular i Ciutadans han mostrat la seua oposició.

Els ponents de la llei del joc a les Corts del PSPV-PSOE, José Muñoz; de Compromís, Graciela Ferrer; i d'Unides Podem, Ferran Martínez, han expressat a través d'una roda de premsa telemàtica que aquest projecte de llei té una importància derivada del creixement del sector del joc en els últims anys, ja que implica a adolescents i persones de col·lectius vulnerables. A més, remarquen que és una normativa urgent, ja que l'addicció al joc augmenta durant les crisis econòmiques, com apunten estudis realitzats sobre la crisi de 2007 i 2008. Així ho ha exposat Muñoz en referència a la situació de crisi econòmica conseqüència del coronavirus.

Segons dades de 2019, a la Comunitat Valenciana hi ha 518 salons de joc, una dada que s'ha duplicat en els últims sis anys, ja que en 2013 n'hi havia 250. A més, hi ha 33 cases d'apostes, mentre que en 2013 n'hi havia 9. També hi ha 3 casinos, 2 sales auxiliars i 62 bingos. Aquestes dades donen a conéixer el significatiu increment dels establiments del joc, principalment, salons i cases d'apostes.

Ferran Martínez (Podem) ha remarcat que davant d'aquest creixement del sector era necessària una actualització de la llei actual que data de 1988 i ha recordat la campanya de pressió de la retirada d'aquesta llei durant les últimes setmanes, que se suporta en dades errònies. A més, els tres grups del Botànic coincideixen que el projecte de llei "naix fruit del diàleg social" i han afirmat que la llei preveu períodes d'implementació de la norma, tant per a establiments d'hoteleria com per als del joc.

Per part de Compromís, Graciela Ferrer, ha remarcat que la llei incorpora un conjunt de mesures de prevenció de la ludopatia i que posa de manifest la defensa de la salut pública, la infància i l'adolescència. Ferrer ha lamentat que "la dreta es pose al costat de falsos rumors creats pels lobbys en lloc d'estar al costat de la salut de les persones".

SOS Hosteleria denuncia la manca de diàleg

Arran d'aquestes declaracions, l'associació SOS Hosteleria, la plataforma d'hotelers i treballadors autònoms creada per a denunciar les conseqüències de la llei del joc en establiments hotelers, ha acusat els partits del Botànic de "mentir" sobre el desenvolupament de la llei del joc perquè el diàleg amb el sector "ha sigut inexistent".

L'associació ha afirmat que el dimecres passat va fer arribar als portaveus del Botànic un informe jurídicoeconòmic sobre la implantació d'un comandament d'activació de les màquines escurabutxaques "sense obtenir cap resposta".

En aquest sentit, el responsable de l'associació, Fidel Molina, s'ha mostrat "sorprés" que "cap membre dels partits del Botànic haja volgut parlar amb els hostalers ni sobre la llei ni sobre l'informe presentat", i ha apel·lat a "dialogar" als tres partits.

També et pot interessar

stats