Els grups dels Botànic II analitzen l’acord un any després del pacte de govern

Compromís posarà sobre la taula els pactes que ha tancat el PSPV amb Ciutadans en alguns municipis del sud.

Els representants de les tres formacions del pacte de Botànic II en una imatge d'arxiu
Els representants de les tres formacions del pacte de Botànic II en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El PSPV, Compromís i Unides Podem analitzen aquest dijous a la vesprada la situació del pacte que els va portar a la Generalitat. Un any després de constituir-se, un dels temes que tindran sobre la taula les forces del Botànic són els acords que ha adoptat el PSPV amb Ciutadans en alguns municipis de les comarques del sud i que “no estan agradant massa” als seus socis de govern, com admetia el síndic de Compromís, Fran Ferri.

Des de Compromís apunten que l’acord de govern ha de “demostrar-se en tots els àmbits”. És una afirmació que feia Fran Ferri tenint en compte els “acostaments d’alguns grups a partits amb una política molt diferent”. No obstant això, el síndic de Compromís ha assenyalat que l’objecte d’aquest encontre és “veure on estan els punts forts i febles” del seu acord.

Un altre dels propòsits que persegueix Compromís és “posar les persones en el centre” del pacte i aprofitar la situació que deixa la pandèmia per a veure quins aspectes cal treballar per a millorar la vida dels valencians.

Per part de Podem, la seua portaveu parlamentària, Naiara Davó, vol “vincular la necessitat de reconstrucció del coronavirus amb les prioritats del pacte”. En aquest sentit, Davó ha destacat els tres eixos en els quals va centrar el Botànic la seua proposta per al pacte de reconstrucció: menor dependència internacional, lluita contra el frau fiscal i reforç dels serveis públics “amb la recuperació d’hospitals com Torrevella o Dénia”.

També et pot interessar

stats