Els jutges critiquen l'assetjament i les amenaces a la magistrada del cas Zaplana

La jutgessa ha rebutjat quatre vegades la petició perquè l'expresident de la Generalitat quede en llibertat per raons humanitàries.

La magistrada titular del jutjat d'instrucció núm. 8 de València va acordar que Zaplana continue en presó preventiva.

Els magistrats destinats en els jutjats d'instrucció de València, reunits en junta general aquest divendres, han fet públic un comunicat en el qual critiquen l'"assetjament sense precedents" i les "amenaces" que està rebent la magistrada que instrueix el cas Erial, el qual investiga l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, per blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

En aquest sentit, adverteixen que s'han traspassat "línies roges" i recalquen que la mesura cautelar acordada per la jutgessa, que rebutja la petició de llibertat per a Zaplana per raons humanitàries, està avalada per l'Audiència Provincial, i que l'expolític del PP rep "totes les cures necessàries" per a tractar la leucèmia que pateix.

Afegeixen que "aquest assetjament sense precedents ha comportat, a més de la publicació d'aspectes de la vida privada de la magistrada que pertanyen a la seua més estricta intimitat, amenaces més o menys vetlades, desqualificacions i insults de tota mena; actuacions inadmissibles que menyspreen la independència judicial i, sobretot, mostren el desconeixement del principi d'igualtat davant la llei".

Davant d'aquests fets, els jutges d'instrucció de la ciutat de València reclamen, "en aquest i en qualsevol altre procediment, respecte cap a la funció jurisdiccional, la qual cosa implica que se'ns permeta fer el nostre treball de manera lliure i responsable".

També et pot interessar

stats