Les propostes dels partits en el sisé dia de campanya

La ciència, el comerç i la igualtat de gènere, protagonistes de la jornada.

VÍDEO | Les propostes dels partits en el sisé dia de campanya

El Partit Popular ha presentat aquest dimecres el seu projecte en matèria de ciència i tecnologia. La candidata a la presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, ha visitat junt amb el secretari general del partit, Teodoro García Egea, el Consorci Espacial Valencià, on ha anunciat un pla per a una formació professional dual que vol posar fi a la desocupació juvenil.

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, i l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero han alertat, a Torrent, dels perills que corren les polítiques d’igualtat si guanyen les dretes. Puig ha anunciat tres propostes del programa: una llei d’igualtat salarial, un pla big data per a detectar casos de violència masclista i un pla de retorn al mercat laboral de les dones embarassades.

La candidata de Compromís, Mónica Oltra, ha anunciat mesures per a donar suport al xicotet i mitjà comerç, amb ajudes per a crear nous negocis i per a contractar personal. Oltra ha traslladat les seues propostes a representants de la Conferedació del Comerç de la Comunitat Valenciana, Confecomerç.

Avançar en la flexibilitat horària comercial  i impulsar el xicotet comerç és l'estratègia que ha exposat el candidat de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Toni Cantó, en la visita que ha fet al Mercat Central. Cantó ha dit que l'administració ha d'implicar-se en la lluita contra la competència deslleial.

Fira València ha acollit aquest dimecres l'acte central de campanya d'Unides Podem per a les eleccions del 28A, amb la presència, entre altres, del candidat a la presidència del govern espanyol, Pablo Iglesias, i el candidat a presidir la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau. Dalmau ha acusat el Partit Popular i Ciutadans de crear "cortines de fum per amagar la política que importa" i els ha retret que "no es deuen al poble sinó als poders econòmics". També ha assegurat que la coalició que lidera treballarà per a posar fi al "gran problema de l'infrafinançament" de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats