Els possibles acords per a la governabilitat marquen la precampanya per al 10N

Rivera ha alçat el veto al PSOE i Casado no descarta un acord de govern amb els socialistes si el PP guanya els comicis.

Imatge del debat a quatre televisat durant les anterior eleccions (Efe).
Imatge del debat a quatre televisat durant les anterior eleccions (Efe).

Diumenge de precampanya a un mes de les eleccions del 10 de novembre i els quatre principals partits d’àmbit estatal comencen a marcar posicions. Després que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, obrira dissabte la porta a pactar amb el PSOE després de les eleccions, aquest diumenge és el popular Pablo Casado qui no descarta un acord de govern amb els socialistes si el PP guanya els comicis.

En una entrevista al diari ‘El Mundo’, Casado apunta el fet a buscar una fórmula de governabilitat amb “partits tradicionalment adversaris” com el PSOE. 

Davant d’aquest possible pacte entre els socialistes i els populars, el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, demana una majoria suficient per a evitar-ho, i continua apostant per un govern de coalició entre la formació morada i el PSOE. 

“Si Unides Podem no està fort, el PP i el PSOE podrien trobar un pacte”, ha dit en una entrevista per al diari ‘La Vanguardia’.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va contestar aquest dissabte les declaracions del president de Ciutadans, Albert Rivera, que obria la porta a un pacte amb el PSOE.  

Sánchez ha manifestat, en un míting de precampanya a Vigo, que els socialistes no demanen “suport de Ciutadans”, un partit “que pacta amb la ultradreta”, sinó que “no bloquege” la formació d’un govern.

També et pot interessar

stats