Els possibles ajustos pressupostaris i el finançament marquen l’inici del curs polític

El bloqueig de la investidura del president del govern espanyol condiciona l’actualitat valenciana

VÍDEO | Els possibles ajustos pressupostaris i el finançament marquen l’inici del curs polític

Aquest dilluns s'ha iniciat oficialment el curs polític. Un curs que comença amb un govern espanyol en funcions i amb unes negociacions paralitzades entre el PSOE i Podem per a aconseguir un pacte de govern. 

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, els possibles ajustos pressupostaris que hauria de dur a terme el Consell, derivats del bloqueig polític al govern espanyol, condicionen l’actualitat.   

La Generalitat ha anunciat retallades en totes les conselleries.  Aquest dimarts el conseller d’ Hisenda Vicent Soler es reunirà amb la vicepresidenta Mónica Oltra per a tractar aquestes possibles retallades. Posteriorment, Soler es reunirà  amb el vicepresident segon Rubén Martínez Dalmau. 

La líder de Compromís ha reivindicat aquest dilluns que "no hi ha excusa" perquè el govern d'Espanya en funcions "allibere ja els diners" que corresponen la Comunitat Valenciana de les entregues a compte corresponents al 2018. Si aquestes quantitats arribaren, "potser no caldria fer ajustos", ha apuntat.

Per la seua part, la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha demanat al Consell que abans de retallar en serveis públics com sanitat, educació o dependència ho faça amb "els privilegis del  Botànic"  i en els seus 330 "col·locats i assessors".

Els socialistes tenen previst aquesta setmana reunir la cúpula del partit per a analitzar la situació política actual i organitzar l'arrancada de curs polític i també el sopar d'inici de curs. Dimecres celebraran una reunió del grup parlamentari a les Corts per a organitzar les jornades interparlamentàries.

Ciutadans no té prevista cap reunió mentre que en Compromís han indicat que n’hi ha previstes d’internes per a afrontar l'inici del curs, encara que no han concretat quin dia.

Podem, per la seua banda, mantindrà aquest dilluns una reunió de la seua executiva, així com del grup parlamentari, per a preparar el curs polític. S’hi analitzarà l'actualitat política estatal i autonòmica.

El  president  de la Generalitat, Ximo Puig, també ha représ la seua activitat amb una reunió amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar.  Aquest dimarts es veurà amb el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, i dimecres amb el de la de Castelló, Josep Martí.

També et pot interessar

stats