Els presos del ‘procés’ ixen de presó en el primer dia de semillibertat

Aquest divendres s'ha fet efectiu el règim de semillibertat concedit als líders independentistes condemnats pel Tribunal Suprem en la sentència del ‘procés’.

Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Turull ixen de la presó de Lledoners per primera vegada amb la semillibertat
Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Turull ixen de la presó de Lledoners per primera vegada amb la semillibertat / Pau Venteo (Europa Press)

Aquest divendres els líders independentistes condemnats pel Tribunal Suprem en la sentència del procés han eixit de la presó per a gaudir per primera vegada del règim de semillibertat que els van concedir les respectives juntes de tractament dels centres penitenciaris. D'aquesta manera, els nou presos hauran de pernoctar a la presó de dilluns a dijous i podran passar els caps de setmana a casa.

La primera a eixir de la presó ha sigut l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha eixit del centre penitenciari barceloní de Wad-Ras. Després, han eixit de Lledoners l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; els exconsellers Jordi Turull i Raül Romeva; i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Més tard han eixit d'aquesta mateixa presó els exconsellers Josep Rull i Joaquim Forn, i l'expresident de l'ANC i exdiputat Jordi Sànchez. L'última a eixir de la presó de Puig de les Basses, a Figueres (Girona), ha sigut l'exconsellera Dolors Bassa.

En eixir de Lledoners, el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha expressat que està "content de veure la gent".

També et pot interessar

stats