Es reprén el juí del cas Brugal per la trama dels contractes de fem a Oriola

Aquest dimarts declaren com a acusats Ángel Fenoll, José Manuel Medina i Mónica Lorente.

Banqueta dels acusats del cas Brugal
Banqueta dels acusats del cas Brugal

Aquest dimarts es reprén el juí pel cas Brugal amb les declaracions com a acusats de l’empresari Ángel Fenoll i dels exalcaldes d'Oriola José Manuel Medina i Mónica Lorente, tots dos del PP. L'Audiència Provincial d'Alacant jutja la trama dels contractes de fem a la capital del Baix Segura, origen de la investigació.

Després d'anys de retards en la instrucció, el juí va començar el 4 de març passat amb les qüestions prèvies. A partir d’ara es prendrà declaració als 34 acusats. Entre ells hi ha Ángel Fenoll, per a qui el fiscal Anticorrupció demana 37 anys i 8 mesos de presó i els populars José Manuel Medina (12 anys de presó) i Mónica Lorente (8 anys de presó).

El reinici del judici es produeix després que totes les parts plantejaren les qüestions prèvies. Fa una setmana, l'Audiència d’Alacant va declarar nul·les diverses escoltes telefòniques a les quals van ser sotmesos alguns dels investigats ja que va considerar que havien vulnerat drets fonamentals. En la sessió d’aquest dimarts li seguiran dues més dimecres i dijous, i durant el mes de maig.

La contracta de la recollida de residus d'Oriola va ser l'origen del 'cas Brugal', que va afectar les comarques del sud del territori valencià i que es dividir en 17 peces separades instruïdes per diferents jutjats alacantins.

Entre aquestes destaquen la investigació del pla zonal de residus en què està implicat l'expresident de la diputació i del PP d'Alacant, José Joaquín Ripoll. Així mateix, analitza la trama de corrupció urbanística a la ciutat d'Alacant i amb què estan relacionats Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, exalcaldes d'Alacant.

També et pot interessar

stats