Espanya retira l'estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya

Segons Josep Borrell, aquesta retirada es deu a les desqualificacions del president del Parlament Flamenc contra Espanya.

Aquesta decisió es pren després de les “reiterades desqualificacions” que Peumans ha proferit. Efe
Aquesta decisió es pren després de les “reiterades desqualificacions” que Peumans ha proferit. Efe

El govern espanyol ha anunciat aquest dimarts, 16 d’octubre, la retirada de l'estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya, André Hebbelinck, en protesta per les desqualificacions del president del Parlament Flamenc, Jan Peumans, contra Espanya. D'aquesta manera, perdrà els privilegis i immunitats diplomàtiques de les quals gaudia fins ara.

El ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, ha convocat aquest dimarts l'ambaixador de Bèlgica a Espanya, Marc Calcoen, a la seu del ministeri perquè explique aquestes continuades “desqualificacions” de Peumans, que va tornar a carregar la setmana passada contra l'empresonament dels líders independentistes i va traçar un paral·lelisme amb el conflicte dels Balcans.

Aquesta decisió es pren després de les “reiterades desqualificacions” que Peumans ha proferit, en la seua qualitat institucional, contra Espanya i les autoritats espanyoles, ha informat Afers Estrangers en un comunicat. “Per última vegada dimecres passat, inaugurant una exposició sobre el procés secessionista català a la seu del Parlament Flamenc”, recorda el ministeri.

Declaracions de Peumans

El president del Parlament de Flandes va considerar “inadmissible” l'empresonament dels polítics catalans per la consulta de l'1-O i va insistir que, al seu parer, “el govern espanyol és incapaç de complir les condicions per a formar part d'una Europa democràtica”.

“Tancar polítics és un acte de violència”, va dir Peumans durant la inauguració de l'exposició “La revolució de les urnes”, en la qual també va participar l'expresident català Carles Puigdemont.

També et pot interessar

stats