Fridays For Future aconsegueix un compromís dels partits polítics de les Corts per a actuar contra el canvi climàtic

Totes les formacions, amb l'excepció de Vox, han signat un document que obliga a activar mesures concrets d'ací a quatre mesos.

La delegació de Fridays For Future València posa amb els representants polítics de les Corts després de la firma
La delegació de Fridays For Future València posa amb els representants polítics de les Corts després de la firma / Europa Press

El moviment Fridays For Future València ha aconseguit que tots els partits polítics amb representació a les Corts s'adherisquen al document anomenat Compromís polític pel clima, un decàleg amb objectius concretes per a minimitzar el canvi climàtic. Només Vox ha declinat participar en la reunió que s'ha celebrat aquest dimecres entre els portaveus del moviment i els polítics.  

El text dona un marge de quatre mesos a les formacions per a activar accions concretes com  declarar l'estat d'emergència climàtica "el més prompte possible", una reducció anual "dràstica" de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, més incentius i prioritat pressupostària per a la transició energètica o un sistema de mobilitat més just socialment i sostenible. Els representants del moviment asseguren que la firma no és "un brindis al sol" i que avaluaran els compliments una vegada complit el termini. 

Una de les portaveus de Fridays For Future València, Paula Espinosa, ha explicat als micròfons d'À Punt que després de mesos de situar els polítics en els centres de les seues reivindicacions han decidit passar a l'acció i contactar-los, "perquè són els responsables del nostre futur i del present també, ja que el canvi climàtic ens està afectant des de ja".

L'acció té lloc en vespres de la vaga estudiantil pel clima que s'ha convocat a globalment i en la qual participarà Fridays For Future València. La protesta planetària busca incrementar la pressió sobre els líders polítics, als quals els moviments acusa d'inacció, per a aconseguir un canvi de rumb abans de 2030, data la qual una part de la comunitat científica considera un punt de no retorn per a revertir el canvi climàtic. 

També et pot interessar

stats