Fridays for Future: "No volem convertir-nos un instrument mediàtic"

Els estudiants del moviment no han acudit a la reunió que Pedro Sánchez ha convocat amb associacions ecologistes.

Centenars de joves del col·lectiu Fridays for Future, entre ells una representació de València, es reuneixen a Lausana, després de mesos de protestes en diverses ciutats europees
Centenars de joves del col·lectiu Fridays for Future, entre ells una representació de València, es reuneixen a Lausana, després de mesos de protestes en diverses ciutats europees / Friedemann Vogel (Efe)

El moviment estudiantil contra el canvi climàtic Fridays for Future ha declinat assistir a la reunió que el president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha convocat amb organitzacions ecologistes en el marc de la ronda de consultes amb la societat civil per a elaborar una proposta de govern per a Unides Podem.

El col·lectiu ha emés un comunicat en què explica la intenció de no anar a aquesta reunió ja que es considera un moviment "apartidista": "No volem convertir-nos en un instrument mediàtic en la formació d'un govern". "No es tracta que es reunisquen amb nosaltres", "es tracta d'assegurar com més prompte possible el que necessitem les generacions presents i futures, sense mesures d'aparador ni paranys de curt termini", assenyala.

Fridays for Future incideix en la situació d'"emergència" del clima i en la necessitat de prendre decisions dràstiques, com ara reduir el 50% de les emissions de CO2 els pròxims deu anys. "Com més tardem a executar tots els canvis necessaris, i més temps es perda discutint què i qui es fa càrrec de promoure'ls, menys probabilitats tindrem d'eixir d'aquest mal pas", asseguren.

Delegació a Lausana

Tot això en el mateix dia en què centenars de joves del col·lectiu, entre ells una representació de València, es reuneixen a Lausana (Suïssa) per a enfortir el moviment de lluita contra la crisi climàtica i establir l'estratègia del pròxim curs.

Inspirats en l'activista sueca Greta Thunberg, el moviment Fridays for Future va prendre el mes de febrer passat diverses ciutats d'Espanya i des de llavors ha convocat desenes de protestes per tot l'Estat per a exigir als dirigents polítics que prenguen mesures "urgents" que aconseguisquen pal·liar els efectes de la "crisi climàtica".

També et pot interessar

stats