Fuset assegura que el muntatge de Vivers va ser qüestió dels tècnics

Durant el muntatge de les graderies per als concerts de 2017 va morir un treballador.

Fuset ha dit que col·laborarà amb la justícia per a esclarir els fets
Fuset ha dit que col·laborarà amb la justícia per a esclarir els fets

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha declarat, en qualitat d'investigat, que ell només signava com a responsable de l'àrea, que no va participar en les reunions preparatòries de l'esdeveniment i que tot el procés va ser qüestió dels tècnics municipals.

Ho ha fet en el jutjat número 18 de València, que instrueix la investigació de la mort d'un treballador durant el muntatge de les grades per als concerts de Vivers de la Fira de Juliol de 2017. L'accident va ocórrer a la fi de juny de 2017, encara que no es va conéixer fins al 4 de juliol. 

El jutge ha preguntat Fuset sobre la sanció "molt greu" de 40.000 euros que la Inspecció de Treball va imposar a l'Ajuntament de València per l'accident i sobre per què no es va recórrer aquest càstig. El responsable de Cultura Festiva ha respost que se'ls va passar el termini per a fer-ho.

Fuset ha reiterat el condol a la família, ha assegurat que estava "tranquil" i que pensava "col·laborar amb la justícia". Així mateix, ha sostingut que va actuar conforme al que deien els informes jurídics. Tot i això, sí que ha reconegut que existeix una "discrepància" entre si el muntatge de les graderies havia de tramitar-se com a obra o com a servei.

També et pot interessar

stats