Govern espanyol i agents socials comencen a negociar canvis “urgents” de la reforma laboral

L’objectiu és abordar els aspectes relacionats amb la negociació col·lectiva i la subcontractació.

Una cambrera serveix una cervesa en un bar
Una cambrera serveix una cervesa en un bar / Eduardo Parra (Europa Press)

El govern espanyol, la patronal i els sindicats comencen a negociar aquest divendres en la taula de diàleg social del Ministeri de Treball els canvis urgents en la normativa laboral, relacionats amb la negociació col·lectiva i la subcontractació.

Aquesta trobada es produeix un dia després de la firma de l'acord d'apujada el salari mínim interprofessional (SMI) a 950 euros per a 2020.

"Volem amb la major urgència retornar a la negociació col·lectiva la seua pròpia veu", ha dit la ministra de Treball, Yolanda Díaz "una eina que va segrestar" la reforma laboral aprovada el 2012 pel govern de Mariano Rajoy.

Més endavant i una vegada es duguen a terme les modificacions legislatives, ha dit Díaz, es plantejaran altres assumptes, com els acomiadaments i la contractació, amb un acostament “a la realitat del segle XXI".

Prèviament i de manera imminent, l’executiu espanyol preveu derogar l'article 52.d de l'Estatut dels Treballadors que permet l'acomiadament per baixa mèdica en determinats casos, sense passar per la taula tripartida. La ministra ha justificat l’absència de negociació amb els agents socials perquè "no es pot dialogar quan hi ha vulneració dels drets fonamentals".

També et pot interessar

stats