28A

Héctor Illueca, Unides Podem: “No estarem en un pacte amb PSOE i Ciutadans”

25 min.

El cap de llista d’Unides Podem al Congrés per València, Héctor Illueca, ha declarat en À Punt Notícies matí que la seua formació descarta qualsevol aliança amb el partit d’Albert Rivera. “No estarem en un pacte amb el PSOE i Ciutadans”, ha assegurat, i ha convidat la resta de partits polítics a tindre una “posició clara” sobre quines són les seues intencions de pacte.

En aquest camí assenyala que veu Pablo Iglesias com a president del govern espanyol i estableix una línia roja: “No farem tractes amb el neoliberalisme”. L'objectiu de la formació, segons ha explicat, és “que les coses bones de la vida no els passen només als rics, sinó a tota la societat”. El pilar bàsic sobre el que s’assenta el programa d'Unides Podem és una reforma fiscal profunda “per a incloure persones que mai abans havien pagat impostos”.

Segons Illueca, aquesta reforma permetria altres mesures estrela del seu programa, com ara la reducció de la jornada laboral, la pujada del salari mínim interprofessional o la pujada de les pensions. “Quan es qüestionen les pensions s’està qüestionant la Constitució, i això és molt greu”, ha assegurat. Altres elements que proposa són una banca pública i una empresa pública d’energia.

Posar fi a les polítiques d’austeritat

Héctor Illueca també ha fet referència a l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana, i ha apuntat a les polítiques d’austeritat com l’arrel del problema. Per aquesta raó, ha demanat un compromís ferm a l'hora de revertir aquestes mesures que creu “laminen l’autonomia financera de les comunitats autònomes”. I confia que la seua formació remunte, malgrat les enquestes. “Queda la fase decisiva de la campanya; pot passar qualsevol cosa”, ha afegit.

stats