• Iglesias anuncia la intenció de garantir un ingrés mínim estatal

  Notícies Política | 13/02/2020 22:58
  À PUNT NTC

  Pablo Iglesias atenent als mitjans de comunicació

  El vicepresident segon del govern espanyol i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha anunciat la voluntat d'implementar "com més prompte millor" un ingrés mínim estatal per a totes les llars. 

  A més, Iglesias també ha anunciat que una de les primeres mesures que s'adoptarà des del ministeri serà la d'articular la llei de protecció dels menors enfront de la violència, "anàloga a la llei de violència de gènere", i d'un pla de xoc per a "reimpulsar" el sistema públic d'atenció a la dependència, amb la intenció de reduir la llista espera dels dependents un 75%.

  El líder de Podem també ha informat de la necessitat d'un impuls dels serveis socials a través d'una llei marc i una altra llei de diversitat familiar "per a reconéixer les diferents estructures familiars", amb mesures per a famílies d'acollida, monoparentals o de suport a l'adopció de persones LGTBI.

  Finalment, respecte a l'Agenda 2030, ha expressat la seua intenció de convertir Espanya en un "exemple mundial" dels objectius de desenvolupament sostenible, passant de "les bones intencions o de la rentada social i verda dels poderosos" a un compromís ferm. Per a això, ha dit, es necessiten uns "pressupostos coherents i alineats amb l'Agenda 2030".