La renúncia d'Iglesias obri una porta a la investidura de Sánchez

El PSOE respon que "sense vetos i imposicions" pot haver acord i remarca que el president en funcions escoltarà propostes i decidirà l'equip.

Vídeo que ha penjat Pablo Iglesias en el seu perfil de Twitter.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha penjat aquest divendres un vídeo a les xarxes socials en què assenyala que està disposat a no formar part del Consell de Ministres d’un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem a condició que no hi haja “ni més vetos ni més excuses”. 

El líder de Podem assenyala que això significa que els noms que hi hagen d’entrar els triarà Unides Podem. Iglesias assenyala que ha comunicat la proposta a Pedro Sánchez i a Pablo Echenique que, com a secretari d’acció de Podem, serà l’encarregat d’informar el PSOE d’aquesta decisió. 

El secretari general d'Unides Podem ha anunciat a través de Twitter que "No serà l'excusa perquè hi haja un govern progressista d'esquerres. I que no estar en el Consell de Ministres no serà un problema, ha dit, sempre que no hi haja vetos i la presència de la formació morada en el govern siga proporcional als vots".

"No seré l'excusa perquè el PSOE evite un govern de coalició"

"Espanya necessita ja un govern de coalició d'esquerres que assumisca que els drets socials han de ser l'eix de govern. El PSOE diu que l'únic escull que evita aqueix govern sóc jo, he estat reflexionant aquests dies i no seré l'excusa perquè el PSOE evite un govern de coalició", ha assenyalat Iglesias.

Aquest és el primer moviment del líder de Podemos després que Pedro Sánchez afirmara aquest dijous que està disposat a incorporar a Unides Podem en un executiu de coalició, sempre que en ell no estiga Pablo Iglesias.

Aquest divendres, tant la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, com la portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, han deixat oberta la porta al fet que entren en aquest executiu altres membres de la direcció d'Unides Podemos, com la portaveu parlamentària, Irene Montero o el dirigent Rafael Mayoral.

Pedro Sánchez escoltarà les propostes i decidirà l’equip

“Sense vetos ni imposicions podem arribar a un acord”, d’aquesta manera han reaccionat des del PSOE a l’anunci de Pablo Iglesias de renunciar a formar part del Consell de Ministres en favor de la investidura, segons fonts pròximes als socialistes. 

Les mateixes fonts han indicat que Pedro Sánchez escoltarà les propostes i decidirà l’equip. “Comencem pel contingut, primer el programa i després del govern”, han afegit. 

També et pot interessar

stats