Inicien els tràmits per a una moció de censura a Oriola

Els huit regidors del grup socialista i els dos de Canviem firmen un document que necessita el suport de Ciutadans.

El grup municipal explica en roda de premsa les raons d'una possible moció de censura contra l'alcalde d'Oriola
El grup municipal explica en roda de premsa les raons d'una possible moció de censura contra l'alcalde d'Oriola / Pepa Baño

El Grup Municipal Socialista d'Oriola ha donat aquest dimarts el primer pas per a presentar una moció de censura contra l'alcalde Emilio Bascuñana, del PP, a qui acusen de cobrar un sou de la Conselleria de Sanitat sense anar a treballar.

Els huit regidors del grup municipal socialista i els dos de Canviem han firmat aquest matí davant de notari un document base de la futura moció de censura, que consideren "més que justificada i legitimada". No obstant això, necessiten el suport dels tres regidors de Ciutadans, que en l'actualitat són socis de govern del grup popular.

El portaveu de Ciutadans, Juan Ignacio López-Bas, encara que considera assumible la iniciativa del grup socialista, matisa que "no estem disposats a regalar els nostres vots". Acceptarien votar la iniciativa socialista sempre que l'alcaldia fora per a Ciutadans i no per a la portaveu socialista, Carolina Gracia, que aspira a ser la futura alcaldessa d'Oriola.

El grup socialista ha fixat un termini perquè Ciutadans els done una resposta. D'aquesta manera, el 23 de juliol finalitza el termini per a presentar o no la moció de censura contra l'alcalde d'Oriola, que no prosperaria si l'última paraula de Ciutadans fora un no definitiu.

L'Ajuntament d'Oriola té vint-i-cinc regidors: onze del PP, que governa amb els tres de Ciutadans. El PSOE en té huit, Canviem , dos, i Foro Demócrata, un. Perquè la moció de censura es puga registrar cal la firma d'un mínim de 13 regidors (la meitat més un).

També et pot interessar

stats